GEZINSCONFERENTIE

9 - 11 JUNI 2023

GEZINSCONFERENTIE VOOR GEZINNEN EN GEMEENTES

Het dient niet gezegd te worden, maar als we om ons heen kijken is er heel wat verwarring. Wat onze kinderen via school, sociale media of gewoon in hun vriendenkring te horen krijgen, staat vaak haaks op wat God heeft bedoeld. Het Koninkrijk van God dat bestaat uit gerechtigheid, blijdschap en vrede. Gerechtigheid van God die letterlijk betekent ‘naar de wil van God’. Maar het omgekeerde is evenzeer waar: wat niet gedaan wordt naar de wil en het verlangen van God kan heel wat onvrede, pijn, verwarring en verdriet veroorzaken.

Het gezin en de gemeente zijn twee plaatsen waar God het diepe verlangen heeft om Zijn Waarheid bekend te maken en door te geven. 


Daarom gaan we dankbaar in op de uitnodiging van Christengemeente Ichthus om samen met 'Jeugd met een Opdracht' en 'King's Kids' een conferentie op te zetten met als thema 'Be, Speak & Live Truth'. Het 'zijn', 'spreken' en 'leven' van de Waarheid van God. 


Er is zoveel verwarring onder gelovigen vanwege alles wat de media communiceren, sensibiliseren en normaliseren. 

Hierdoor wordt de Waarheid die vrijmaakt op elk gebied van het leven gruwelijk vervormd, tot binnen het gezin toe.


De hoofdsprekers zijn Guy en Joële Zeller, leiders van King’s Kids International. Daarnaast zullen er ook workshops zijn die de actuele vragen van jong en oud aansnijden en duiding geven vanuit Bijbels perspectief en Gods hart vertolken.

BE TRUTH

SPEAK TRUTH

LIVE TRUTH

SPREKERS

GUY & JOËLE ZELLER


Guy & Joële Zeller zijn Zwitsers, ouders van vijf kinderen en intussen ook grootouders. Ze zijn leiders van King's Kids International en zijn betrokken in YWAM Lausanne (Zwitserland). 


Na enkele jaren als leerkracht in het onderwijs te staan, sloten ze zich 28 jaar geleden aan bij Youth With A mission. 


Inmiddels is Guy Zeller ook auteur van zes boeken.

INFO

PROGRAMMA

Vrijdag

19.00u - 21.30u

lofprijs + spreker Guy ZellerZaterdag

9.30u - 12.00u

lofprijs + spreker Guy Zeller


lunch (mogelijk in o.a. shoppingcenter Ring vlakbij)


13.30u - 17.00u

2 maal workshops:


  • omgaan met sociale media
  • geloof uitleven in het gezin
  • en wat als één-ouder-gezin ?
  • doorwerken op concrete vragen (meer info zie verder)


17.00u - 19.00u

pauze


19.00u - 21.30u

lofprijs + spreker Guy ZellerZondag

09.00u - 11.30u

dienst met lofprijs + Guy Zeller als gastspreker

LOCATIE

De conferentie gaat door in de Ichthus Kerk, Brugsesteenweg 259 - 8500 Kortrijk.

KIDS + OPVANG

Kinderprogramma en -opvang wordt enkel voorzien op zaterdagvoormiddag en zaterdagnamiddag. Niet op vrijdagavond en zaterdagavond. Op zondag zijn er kinderklassen zoals iedere zondag.

RESERVERING

De conferentie is volledig gratis,

maar om ons praktisch goed te kunnen voorbereiden zijn reserveringen gewenst.

Wie reserveert krijgt trouwens voorrang.

AANMELDINGEN

De conferentie is volledig gratis,

maar om ons praktisch goed te kunnen voorbereiden zijn reserveringen gewenst.

Wie reserveert krijgt voorrang.

 
 
 
 
 
Nederlands
Frans
 
 
 

WORKSHOPS

En wat als één-ouder-gezin ? (door Marylène Bidel)


"Hallo, ik ben Marylène Bidel, gelukkige moeder van twee jongens van 21 en 18 jaar. Ik ben onderwijzeres in de regio Lille. Met onze kinderen zijn we betrokken bij de kerk. Vorig jaar ben ik lid geworden van het ZAP-team (Family Priority Action Zone). Ook werkte ik al mee aan verschillende muzikale projecten. Ik kijk ernaar uit om de verschillende uitdagingen rond alleenstaand ouderschap te bespreken. Het doel is om samen oplossingen te vinden waarmee we verder kunnen met onze kinderen."


Inhoud van de workshop: De moeilijkheden van een alleenstaande ouder. Bewust zijn van onze verantwoordelijkheden. Hoe kunnen we ondanks onze verwondingen vooruit? Hoe leven we dagelijks ons geloof?...

Omgaan met sociale media (door Naomi Paton)


"Hallo! Mijn naam is Naomi, ik ben 21 jaar oud en ik werk al 2 jaar als assistente in de kleuterklas. Binnenkort verander ik van baan om op een educatieve boerderij in België te gaan werken. Ik hou van dieren, bergen, rivieren, pannenkoeken en sokken! 3 jaar geleden deed ik een DTS bij YWAM Parijs. Ik heb daar onvergetelijke ervaringen kunnen beleven die me meer hebben geleerd over wie God is. Het heeft me doen groeien in mijn geloof. Ik weet niet echt wat God nu van me wil. Maar wat ik wel weet, is dat ik van jeugd hou en hen wil aanmoedigen om op te staan en Jezus te volgen. Word ambassadeurs van Christus in de wereld en waar we zijn!"


Geloof uitleven in het gezin (door Marc en Rachel Paton)


Marc is samen met zijn vrouw Rachel verantwoordelijk voor de vereniging LA ZAP (Zone d'Action Prioritaire la famille www.la-zap.com), een vereniging in de regio Rijsel die zich richt op gezinnen en kinderen. Ze zijn ouders van 4 volwassen kinderen, van wie er 3 getrouwd zijn, en grootouders van een kleindochter. Marc en Rachel zijn bijzonder gedreven om hun ervaringen als ouders te delen en jonge ouders aan te moedigen in deze prachtige rol die God hun heeft toevertrouwd.
Marc is opgeleid als pedagoog en werkt momenteel als fotograaf.

Doorwerken op concrete vragen (door Guy & Joële Zeller)