YWAM INTERNATIONAAL

Jeugd met een Opdracht (JmeO) omvat duizenden mensen en honderden bedieningen in bijna alle landen van de wereld. Overal is het onze passie om God (beter) te kennen en hem bekend te maken.


Wij zijn een mix van mensen uit alle hoeken van de wereld: we komen uit meer dan 150 landen. In veel van onze locaties werken mensen uit een grote verscheidenheid van landen samen. Wij komen uit talrijke verschillende Christelijke denominaties en spreken honderden talen.

Naast onze full-time medewerkers bieden vele locaties van JmeO  korte zendingsreizen aan. De teams zijn samengesteld uit personen, groepen jongeren, gezinnen en kerken die zo de mogelijkheid krijgen om ervaring op te doen in het  “God bekend maken” door woorden en daden. Elk jaar sturen wij er meer dan 25.000 korte-termijn missionarissen (zendelingen) op uit.


Er zijn drie soorten bedieningen verweven in de activiteiten van JmeO:


EVANGELISATIE


Enkele van de creatieve vormen die we gebruiken om te evangeliseren omvatten drama, muziek, podiumkunsten en sportkampen. YWAMers willen hun geloof delen op een effectieve manier die het publiek – of het nu tieners, ouderen, of vluchtelingen zijn of een nog onbereikt volk is – zal begrijpen. JmeO houdt zich ook bezig met het stichten van kerken onder volkeren die het evangelie nog niet kennen.HULPVERLENING


Met hulpverlening geven we het evangelie ‘handen en voeten’. JmeO helpt te voldoen aan enkele van de praktische en fysieke behoeften van ongeveer 400.000 mensen per jaar. Zorg voor straatkinderen in Zuid-Amerika; hulp bij het herstel van drugsverslaafden in Noord-Amerika en West-Europa; voedsel en huisvesting geven aan vluchtelingen en hulpbehoevende vrouwen in Afrika en Azië, hospitaalschepen die het evangelie praktisch en met woorden verkondigen: het zijn enkele van de manieren waarop helpende handen tot uiting komen.TRAINING EN DISCIPELSCHAP


Training en discipelschap zijn bedoeld om Christenen beter toe te rusten in het dienen van anderen in van alles – van landbouw en gezondheidszorg tot reïntegratie na verslaving en pastoraat. Op JmeO’s Universiteit van de Naties (U van N) kunnen zendelingen verdere studie volgen op specialistische gebieden als wetenschap en technologie, taalwetenschap, menswetenschappen en Christelijk werk. De meeste JmeO-opleidingen combineren onderwijs in de klas met discipelschap door relaties en praktische dienstbaarheid. Afronding van de Discipelschap Training School (DTS) is een vereiste om stafmedewerker bij JmeO te mogen worden, en is een voorwaarde voor deelname aan alle andere trainingsprogramma’s. Ieder jaar volgen zo’n 10.000 studenten een opleiding van de U van N op een van de 250 verschillende locaties.Meer info over JmeO Internationaal (Engelstalige website)